Spring naar inhoud

Thema's voor West Begroot

De thema’s voor West Begroot editie 2021 zijn: Groen & Duurzaam, Minder Arm & Eenzaam en Kunst & Cultuur. Deze thema’s zijn gekozen uit onderwerpen die bewoners vorig jaar hebben voorgesteld. Door de corona-maatregelen konden de bijeenkomsten waar bewoners de thema’s zouden kiezen, helaas niet doorgaan. Wij denken dat de 3 thema’s waarmee de leden van de stadsdeelcommissie hebben ingestemd, op dit moment belangrijk zijn voor Amsterdam West.

Thema: Groen & Duurzaam

Stadsdeel West kan mooier, groener en duurzamer. Dus kom maar op met jouw plan voor bijvoorbeeld energiebesparing of meer groen in West. Of met een andere suggestie om West een stukje duurzamer te maken. Of heb je een heel ander idee? Dit is je kans! Dien je groene plan in!

Thema: Minder Arm & Eenzaam

Armoede en eenzaamheid bestaan helaas nog steeds in stadsdeel West. Door de coronacrisis is het soms nog erger geworden: meer bewoners zijn eenzaam thuis en ze krijgen vaker te maken met geldproblemen. Had je altijd al een goed idee om mensen met elkaar in contact te brengen? Weet jij hoe we armoede kunnen verminderen of voorkomen? Doe mee en stuur je plan in!

Thema: Kunst & Cultuur

Kunstenaars, artiesten en muzikanten zijn belangrijker voor ons allemaal dan we ons vaak realiseren: we hebben verhalen nodig, schoonheid en vermaak. Juist als mensen het moeilijk hebben willen ze kunnen genieten van kunst en cultuur. Heb jij vernieuwende ideeën om kunstenaars ruimte in onze samenleving te bieden? Op welke manier kunnen we het culturele klimaat in West versterken? Kom maar op met jouw creatieve ideeën!

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel