Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

We Are Equal - video installatie/billboards

Door: Mini Maxwell
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

De kosten voor de uitvoer van dit plan zijn op minstens � 250.000 begroot, het maximum bedrag dat kan worden aangevraagd is �200.000. Het plan bestaat onder andere uit het plaatsen van een aanzienlijk aantal videoinstallaties in de openbare ruimte, het hoogst onzeker of hier vergunningen voor zullen worden afgegeven.

De interviews worden getoond op straat, waar de meeste incidenten plaatsvinden.

WE ARE EQUAL

Misschien lijkt de titel van mijn project wel een open deur. Toch denk ik dat het belangrijk is om deze boodschap te blijven benadrukken. Dit blijkt bijvoorbeeld alleen al uit de Black Lives Matter protesten van afgelopen jaar, en de The Black & Transpride die jaarlijks plaatsvinden.

Amsterdam wordt al jarenlang als progressieve stad beschouwd, door zowel mensen die hier wonen als daarbuiten. Dat Amsterdam als tolerant wordt gezien, wil niet zeggen dat iedereen hier daadwerkelijk wordt geaccepteerd. Zo behoort de stad niet meer tot de top 10 steden voor de LGBTQIA+ gemeenschap. Het beeld dat Amsterdam een plek is waar iedereen welkom is, lijkt dus niet altijd te kloppen.


Met WE ARE EQUAL wil ik, Mini Maxwell, deze ervaringen uit de LGBTQIA+ gemeenschap aan het licht brengen. Aan de hand van een reeks videoportretten wil ik de veelzijdigheid en kracht van de LGBTQIA+ gemeenschap in Amsterdam laten zien. Een strijdbaar beeld laten zien van de mensen die een negatieve ervaring hebben gehad vanwege hun identiteit. Voor mensen uit de LGBTQIA+ gemeenschap, en juist ook mensen daarbuiten.


Video installatie

 Naast posters met de geïnterviewden op abri-borden met qoutes , is een idee ontstaan om een film van te maken die op straat is te zien. De film is een installatie die geprojecteerd is op een scherm.In de openbare ruimte, buiten op straat, kan ik juist ook de mensen bereiken die normaal niet met deze onderwerpen in aanraking (willen) komen. Dit is uiteindelijk WE ARE EQUAL geworden.

De interviews worden getoond op straat, waar de meeste incidenten plaatsvinden. 
https://www.gofundme.com/f/qbny5-we-are-equal

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren