Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Boon Chance- Leerwertraject voor jongeren.

Door: Yassine Oukhlidja
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Boon Chance is een project met als om doel jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt in Bos en Lommer op te leiden tot barista.

Boon Chance is een leerwerktraject in samenwerking met de koffiebranderij Stooker om jongeren uit Amsterdam de beste training en begeleiding te bieden in het vak van barista. De jongeren krijgen de kans om praktijkervaring op te doen bij de lokale horeca ondernemers, waar bij ze kunnen leren van ervaren professionals die hen de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Het feit dat de koffie lokaal wordt geroosterd en verkocht draagt bij aan duurzaamheid en maakt het project nog waardevoller voor de lokale gemeenschap.

Door de jongeren op te leiden tot barista’s, biedt Boon Chance hen de mogelijkheid om een ​​carrière op te bouwen in de horeca en daarmee bij te dragen aan de lokale economie. Het project streeft ernaar eerlijke kansen te creëren voor iedereen die betrokken is bij de koffie-industrie, van de koffieboeren tot de consument. Door te focussen op duurzaamheid en eerlijke handel, draagt ​​Boon Chance bij aan een betere wereld voor ons allemaal.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren