Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Rondreizende tentoonstelling Staatsliedenbuurt

Door: Miriam Antonius
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Vaste expositie over ontstaansgeschiedenis van de Staatsliedenbuurt. Met iedere maand een ander thema belicht d.m.v. een nieuwe activiteit.

Wat
De rondreizende tentoonstelling Staatsliedenbuurt opent haar deuren voor iedereen 4 dagen in de week (do - zo), gedurende 12 maanden lang, op een steeds wisselende locatie. Naast een vaste informatieve collectie over de historie van de buurt wordt er iedere maand een ander thema en/of kunstenaar belicht.

De rondreizende tentoonstelling Staatsliedenbuurt biedt een unieke gelegenheid om de rijke geschiedenis van de Staatsliedenbuurt te ontdekken, met speciale aandacht voor de reden van het ontstaan van de buurt en de bekende kraakbeweging die hier haar roots heeft.

Waarom?
Het doel van de rondreizende tentoonstelling Staatsliedenbuurt is om bewoners en bezoekers van alle leeftijden en achtergronden samen te brengen, te informeren en te inspireren door middel van een vaste historische educatieve tentoonstelling en interactieve activiteiten en culturele evenementen zoals een wandeling, lezing of muziekbeleving. Op deze manier wordt de geschiedenis doorgegeven en ziel van deze buurt behouden.

Achtergrondinformatie
De Staatsliedenbuurt heeft een unieke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de vroege 20e eeuw. Voorheen stond de buurt bekend als de Gouden Knopenbuurt vanwege de oorspronkelijke huisvesting die voornamelijk bedoeld was voor politieagenten, tramconducteurs en andere geüniformeerde beroepsbeoefenaars. Afgelopen jaren heeft de buurt een transformatie ondergaan. De rondreizende tentoonstelling zal deze veranderingen belichten en samen met de huidige buurtbewoners en bezoekers gaan onderzoeken en beleven!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren