Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Samen met stichting UniYoung op ontdekkingsreis

Door: Oumaima Al Abdellaoui
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Culturele activiteiten organiseren met én voor jongeren uit de buurt, om de jongeren klaar te stomen om zich in te zetten voor de buurt.


We moeten de bloei van west voortzetten! Stichting UniYoung wil de horizon van jongeren verbreden door in te zetten op maatschappelijke betrokkenheid en hiermee de bloei van de wijk voort te zetten. Ons plan is om de jongeren van de buurt te verrijken door hen op een interactieve wijze aan de slag te laten gaan met hun Amsterdamse achtergrond. Hierbij kan men denken aan een bezoek aan diverse musea, het verrichten van culturele onderzoeken en workshops gegeven door gastsprekers; dit kunnen onderzoeken zijn omtrent hun eigen stadsdeel of een ander gedeelte van Amsterdam. Bij deze onderzoeken willen wij de jongeren faciliteren met het benodigde lesmateriaal, zodat ze de context en geschiedenis beter begrijpen. 

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het opdoen van kennis van culturele achtergronden kan helpen bij het versterken van de identiteit. We moeten onze jongeren een hart onder de riem steken en hen de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen, zodat zij de buurt weer kunnen ondersteunen met de competenties die zij hebben opgedaan. Om ervoor te zorgen dat de verbetering in West duurzaam blijft, moeten wij investeren in de toekomst: onze jongeren. 

Wij streven ernaar om maandelijks drie keer samen te komen voor de organisatie, uitvoering en voor een gezamenlijk afsluitend gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen de jongeren onder andere hun onderzoeken presenteren. Aan het eind van het traject bieden wij de jongeren de mogelijkheid aan om zich aan te sluiten als lid van de stichting en vanaf dat moment hun kennis toe te passen in en voor de buurt. 

Stichting UniYoung is bereid om samen te werken met diverse organisaties uit de buurt. Wij staan ook open om samen te werken met organisaties die zich al inzetten voor culturele ontplooiing. Wij hebben ook onze eigen locatie in West, namelijk buurtkamer Gulden Winckel, die wij onder andere kunnen gebruiken voor de afsluitende gesprekken. Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren