Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Groeiende en bloeiende balkon binnentuinen

Door: suzanne Rotteveel
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Bloeiende balkontuinen voor een vrolijke buur(t) en bij. De tuin vermeerdert door het weggeven van stekken aan buren van het volgende blok.

In mijn bloeiende balkonbakken komt de wereld aan insecten voorbij. Waar gaan die bijen en andere insecten daarna naartoe? Bij mijn overburen zie ik nergens balkonbakken met bloeiende bloemen. Daarom organiseer ik graag een workshop ‘hoe vergroen ik mijn balkon met meerjarige, bloeiende vaste planten’. 

Bloeiende, winterharde vaste planten op balkons zorgen voor bijen in kleurige binnentuinen. En omdat ze leuk zijn om te verzorgen, ook voor blije buren. In de workshop leren bewoners hoe makkelijk en onderhoudsvrij je een balkon kunt vergroenen en planten ze ter plekke een in met, voor hun meest geschikte, bloeiende vaste planten. Na een jaar geeft iedere buur een stek weg aan het naastgelegen blok, zo ‘bestuiven’ we binnen een paar jaar de gehele wijk. We leren elkaar beter kennen, zorgen voor een vrolijke binnentuin, een groenere omgeving en maken we een ‘selfsupporting system’. De dag en workshop vindt plaats op 4 september, op burendag! Dit is ook de beste tijd voor het planten van vaste planten. Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren