Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Het Geldspel voor ouders en kinderen

Door: Jessica Heuveln
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Het Geldspel is een kaartspel gericht op het vergroten van financiële vaardigheden, bewustzijn van geld en ouderbetrokkenheid.

Het hoofddoel van het plan is om financieel bewustzijn en inzicht te vergroten door midden van een educatief gezelschapsspel genaamd Het Geldspel. Het initiatief is ontstaan vanuit de vraag 'wanneer leren we onze kinderen meer over het onderwerp geld?'. Naast de stijgende armoede - en schuldencijfers die ik ook zie tijdens mijn werkzaamheden als Buurtteammedewerker in Amsterdam West. 
Om dit probleem aan te pakken en kinderen op jonge leeftijd te leren omgaan met geld en financiële beslissingen, willen we hen op een interactieve en speelse manier betrekken bij het onderwerp. 

Het plan bouwt voort op het succes van het eerdere 'Zakgeldproject'' uitgevoerd in Indische Buurt. Het doel is om nu een grotere groep kinderen te bereiken en de impact te vergroten door de ontwikkeling en de verspreiding van Het Geldspel. 

Het Geldspel is gericht op het vergroten van de financiële vaardigheden, bewustzijn van geld en ouderbetrokkenheid. Door kinderen op jonge leeftijd te leren omgaan met geld en financiële beslissingen en keuzes, kunnen ze uitgroeien tot financieel verantwoordelijke jongeren, die beter in staat zijn om economische uitdagingen het hoofd te bieden. 

Buurtbewoners stemmen omdat zij het een doordacht en effectief initiatief vinden dat directe voordelen biedt voor hun kinderen in hun gemeenschap. Door Het Geldspel te ondersteunen, geven bewoners een duidelijk signaal dat ze om het financieel welzijn van hun kinderen geven en hen willen helpen voorbereiden op een gezonde financiële toekomst. 

Om de impact te vergroten, krijgen de ouders en de kinderen na de workshop een exemplaar van het Geldspel mee naar huis. Zo hebben zij de mogelijkheid om het te spelen in hun eigen netwerk ( olievlekprincipe ). 

Tijdens de workshop is er een inleiding, het belang van financieel onderwijs uit eigen ervaring, speluitleg en spelen van Het Geldspel. Tijdens de speelsessies worden zij aangemoedigd om samen te werken en te communiceren. Het begrip van financiële begrippen wordt bevorderd.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Tanja Timmerman | 8 augustus 2023 05:50

Jong geleerd, oud gedaan! Geld moet geen taboe zijn, of lastig, of alleen maar leuk; kennis en bewustzijn zijn belangrijk.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren