Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Studiehulp Spaarndammer-/Zeeheldenbuurt/Houthavens

Door: Meredith Hookway
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Het realiseren voor scholieren van een veilige leerplek met begeleiding van vakbekwame buurtbewoners in de OBA en Huis van de Wijk Horizon.

Buurtbewoners signaleren dat scholieren in de Spaarndammer-, Zeeheldenbuurt en Houthavens (basis en voortgezet onderwijs) behoefte hebben aan professionele studiehulp. Wij willen een veilige leeromgeving met bemoedigende en ervaren bijles instructeurs aanbieden. In de buurt hebben nu al 10 personen aangegeven bijles te kunnen geven. Zij hebben expertise wbt wiskunde, wetenschap, talen, algemene ontwikkeling, digitale vaardigheden, kunst en cultuur.

Van nu 5 scholieren die willen komen zal het aantal snel groeien door mond op mond reclame, oproepen in facebook groepen, navraag naar basis- en voortgezet onderwijs ondersteuning die bij de OBA en Buurtwerk in Huis van de Wijk Horizon wordt gedaan. Met training kunnen 2 vrijwilligers 30 mensen begeleiden. Een veilige leeromgeving wordt opgezet bij de OBA Spaarndammerbuurt en Buurtwerk in Huis van de Wijk Horizon met toezegging van gratis gebruik van hun ruimte. Van maandag t/m donderdag in de OBA. Op vrijdag, bij Buurtwerk in Huis van de Wijk Horizon, rekening houdend met vermoeidheid. De buurtwerkers spelen daarop in door creatieve materialen aan te bieden en aandacht te besteden aan persoonlijke en groepsontwikkeling.

De blauwdruk van ons plan komt overeen met het studiehulp concept van St. Studiezalen van Abdelhamid Idrissi. Idrissi én jongeren- locatie van stichting Dock bij de alles in 1 school de Zeeheld vragen wij om ons te ondersteunen, adviseren en met de blik op de toekomst bij ons aan te sluiten.

Wij gunnen kinderen, ongeacht financiële afkomst, talenten te kunnen ontwikkelen, ruimte en studiehulp met als doel groei in zelfvertrouwen en vertrouwen in samenwerken te versterken.

Bij succes kijken we in de toekomst naar uitbreiding naar ontwikkelingsmogelijkheden voor andere doelgroepen, bv. Turkse vrouwen die Engelse les willen.

Ondertekening Merri H. namens Hatice Kara vrouwengroep ‘Thee en Thema’ Buurtkamer Parlarie, Karin Vromen -verband-zuster, Irving Gill Activiteitengroep Salon E.P.S.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren