Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Werving medewerkers voor stadsonderhoud.

Door: Lein Bakker
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Een groot deel van het budget is gereserveerd voor beloningen voor individuele deelnemers, dit is niet passend binnen de subsidieregeling Buurtbudgetten.

Geld zou besteed moeten worden aan het werven van medewerkers/buurtbewoners stadsonderhoud.

Een project: Er zijn gelukkig nog stadsbewoners die trots zijn op onze stad. Alleen zijn de ergernissen groot door het zwerfvuil. Veel trotse bewoners willen hun buurt graag schoon zien. Werf bewoners om mee te helpen zwerfvuil op te ruimen. Je gaat als het ware "stadsmedewerker" worden. Of geef het een leuke naam, dat verbind als trotse bewoner van de gemeente. De "stadsmedewerkers" zorgen voor hun eigen buurt. Op een makkelijk toegankelijke plek op de site kun je inloggen als "stadsmedewerker" waar je heel eenvoudig een foto kunt uploaden van de troep, vervolgens een foto van wat je hebt opgeruimd. Hiermee bouw je punten op. Met die punten kun je een kleine vergoeding krijgen, of sparen voor iets van de stad voor jezelf: Een mooie stadsfiets met het logo van het project "stadsmedewerker" erop, een doos vol energiebesparende lampen, een bakfiets weer met het logo van het project "stadsmedewerker", een paar bijzondere stoeptegels met kunst erop voor je deur (mozaïek), een skateboard met het logo, rolschaatsen met het logo, petjes met het logo of kunst van bekende straatkunstenaars erop (London Police), betrek deze kunstenaars bij het project, wintermutsen, sjaals met de kunst die over de stad gaan, een bomberjack, nou ja, verzin het maar. Alles naar gelang hoeveel punten je spaart.
Ik vergeet hieraan toe te voegen, dat ik zelf uit de reclame kom, heb altijd gewerkt als concept maker en ontwerper, dus kan het concept verder zelf uitrollen en uitwerken, met een team, en in samenwerking met de gemeente.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren