Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Kunst en poëzie FOREIGN LANGUAGE

Door: Jet Kat
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

workshops, lezingen en een tentoonstelling waar de bewoners van de buurt d.m.v. poëzie schrijven bij een video van schilderijen.

Plan:
 In samenwerking met Stichting Mantelzorg en Dementie, Stichting Buurt en Kerk en Soup and Soul geef ik een 12 tal workshops  en 3 lezingen met de schilderijen, de muziek en het orakel van het Gesamtkunstwerk 'Foreign Language', beginnend in september. Tot slot zal in mei 2024 een slot tentoonstelling in de Nassaukerk plaatsvinden waar de poëzie van de bewoners als onderdeel van het hele project getoond wordt.
 
 Achtergrond:
 FOREIGN LANGUAGE is een project, dat bestaat uit 32 schilderijen, olieverf op doek, die allemaal een woord als titel hebben. Begonnen in 2008, kwam al schilderend de gewaarwording bij mij op, dat het een vreemde taal was en bij het 32e schilderij in 2010 voelde het compleet.

Van de beelden met deze titels heb ik een videomontage gemaakt op muziek, die ik in een eerder stadium componeerde. Dat wordt gebruikt als medium om poëzie bij te schrijven.
  Tevens heb ik de laatste tijd naast het orakel kaartspel een online orakelspel en een houten orakelspel gemaakt, waar de bezoeker vragen kan stellen en dat ook voor de poëzie workshops kan worden gebruikt.

Voor het ervaren van de serie schilderijen, met de daarbij behorende video's en audiofragmenten, zag ik een reizende tentoonstelling voor me, waarbij ook de reacties, gevoelsuitingen, associaties van kijkers groot op de muur geprojecteerd worden, als een scrollende tekst. Dit als een essentieel deel van het Gesamtkunstwerk.
 
Zo wordt de bezoeker in een wereld geleid, die noch concreet, noch abstract is en waarvan de interpretatie aan de kijker zelf wordt overgelaten en het denken buiten de eigen kaders wordt geleid.
 Dit project is uitgevoerd op ROC scholen, in Galeries, in buurthuizen etc. zie de Foreign Language website onder www.jetkat.nl 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren