Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Buitenlokaal voor natuureducatie Stadsboerderij

Door: Lone von Meyenfeldt
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

In de bijentuin van Stadsboerderij Zimmerhoeve willen we een buitenlokaal voor kleine groepen aanleggen met ook een bijenkast met glasplaat.

Stadsboerderij Zimmerhoeve heeft sinds enkele jaren een prachtige bijentuin met twee bijenkasten. Bezoekers zijn vaak heel erg geïnteresseerd om meer te horen over de bijen. Onze imker vertelt er graag over. Alleen is de bijentuin momenteel niet toegankelijk voor bezoekers en zijn er nog geen faciliteiten om buiten op een leuke, veilige manier kennis (over de bijen) over te dragen. 

We willen graag een bijentuin waar bezoekers op ideeën komen. Inspiratie krijgen om in hun eigen woonomgeving planten en bloemen voor bijen en vlinders neer te zetten. Bezoekers moeten de bijentuin kunnen ruiken, zien en aanraken. Ze leren van de tuin welke planten geschikt zijn om de (wilde) bijen en vlinders in de stad mee te helpen. En we willen een fijne buitenplek waar kinderen en/ of volwassenen lessen of educatieve activiteiten kunnen volgen. Want natuureducatie is toch nog leuker in het groen en onder een boom!

Hiertoe willen we de bijentuin graag ontsluiten. Door een mooi buitenlokaal voor kleine groepen in de bijentuin aan te leggen. Met educatieborden over de bijen en de planten die er te zien zijn. Het idee is om onder de grote iep een kleine 'arena' te maken van bankjes waar kleine groepjes kinderen en volwassenen plaats kunnen nemen. Deze ruimte kan met een groot doek worden overdekt, zodat (educatieve) activiteiten ook bij regen door kunnen gaan. 
We plaatsen een speciale bijenkast met glasplaat, waardoor bezoekers op een veilige manier een inkijkje krijgen in hun unieke wereld. 
Aan de rand van het buitenlokaal komt een reuze insectenhotel, dat tegelijk dient als drager van een educatief bord over bijen, andere insecten en planten in de stad. Een simpele afscheiding moet voorkomen dat mensen -als de imker er niet is- te dicht bij de bijen komen.

Als het buitenlokaal er is zal onze imker op vaste tijden zijn kennis over de bijen en de tuin met bezoekers delen. We zullen de dagen en tijden communiceren via onze website, social media en nieuwsborden. Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren