Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Cursus duurzame kledingkast bouwen

Door: yara kanaan
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

We willen vrouwen inspireren om bewuste modekeuzes te maken, geld te besparen en afval te verminderen door het aanbieden van deze cursus.

De cursus Duurzaam modeontwerp heeft tot doel jeugd en vrouwen in de buurt in staat te stellen minder afhankelijk te worden van 'fast fashion'. Door mensen bewust te maken van de negatieve gevolgen van de mode-industrie en hands-on training te geven, willen we deelnemers inspireren om bewuste modekeuzes te maken, geld te besparen en afval te verminderen. Als ervaren modeontwerper die zich inzet voor het achterlaten van een positieve impact, ben ik verheugd om mijn kennis en vaardigheden door te geven aan buurt. De cursus duurt drie maanden met wekelijkse lessen van 4 uur. We starten in januari, april en september met een nieuwe cursus. 

Cursus Doelstellingen:
- Verminder de afhankelijkheid van fast fashion: de cursus leert deelnemers over de nadelen van fast fashion en moedigt hen aan om doordachte keuzes te maken door hun kleding te ontwerpen en te maken.
- Duurzame kledingkast bouwen: deelnemers leren hoe ze een veelzijdige en duurzame kledingkast kunnen ontwerpen die kan worden gemengd en gecombineerd, waardoor er geen overmatige kledingaankopen meer nodig zijn.
- Hands-on ontwerp- en naaivaardigheden: met mijn expertise als modeontwerper begeleid ik deelnemers door het hele proces van het ontwerpen en naaien van hun kledingstukken, waarbij ik duurzame stoffen en materialen gebruik die tijdens de cursus worden aangereikt.
- Creativiteit bevorderen: De cursus bevordert creativiteit, waardoor deelnemers hun unieke stijl en persoonlijkheid kunnen uitdrukken door middel van hun zelfontworpen kleding.
- Milieubewustzijn: door de milieueffecten van de mode-industrie te onderzoeken, willen we het bewustzijn vergroten en verantwoordelijk consumentengedrag onder deelnemers en hun gemeenschappen inspireren.

Elke cursus heeft plek voor zes vrouwen uit de buurt. De vrouwen zullen zelf hun kleding meenemen en tijdens de cursus is er naaigerei aanwezig (vlieseline, knopen, linialen, garen etc).


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren