Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

ABFF-FilmLab bij Huis van de Buurt

Door: kibret mekonnen
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

ABFF-FilmLab is kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers en traint in artistieke civiele journalistiek.

In samenwerking met bewoners (-organisaties) en buurthuis de Tagerijn (dan wel een ander in overleg met Combiwell) organiseert Stichting Aimiro Mediahuis een ABFF-FilmLab in Amsterdam Stadsdeel West.

Het ABFF-FilmLab is kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Wij geven training in artistieke civiele journalistiek; redactiewerk, interviewtechniek, camerawerk en montage.
 
De workshop is voor bewoners die snel willen leren om hun eigen filmproductie te maken. Over een onderwerp dat hen raakt, afgestemd op lokale thema’s van de buurt. Onderwerp en thema’s worden in overleg met de bewoners (-organisatie) bepaald. Wij coachen bewoners die de basiskennis beziiten om een videocamera te bedienen om zo individueel/in eengroep hun eigen korte filmproductie kunnen maken. 
 
De workshop bestaat uit een korte cursus van twee dagdelen binnen een week. Bewoners leren filmen met een professionele camera, krijgen training in scenario, redactioneel, interviewtechnieken, camera- en geluidstechnieken en basismontage. Ook stimuleren wij de conceptuitwerking van hun eigen filmproject. Dat filmproject doen bewoners alleen of samen met anderen. Wat bewoners maken in dat project kan bijvoorbeeld een film of documentaire zijn. Doel is het gemaakte filmproject deel te laten nemen in de competitie op het Amsterdams BuurtFilmFestival en zo mogelijk te tonen tijdens het ABFF-OnTour in Stadsdeel West of elders.

Achtergrond 
Stichting Aimiro Mediahuis biedt sinds 2015 bieden Amsterdammers in de wijken een podium om hun verhalen via film met elkaar te delen via het Amsterdams BuurtFilmFestival en gelooft dat media en kunst wezenlijke vormen van communicatie zijn, die bijdragen aan maatschappelijke ontwikkeling wat betreft emancipatie, participatie en sociale cohesie. 
 
ABFF is toegankelijk voor alle filmliefhebbers en professionals om zich te verdiepen in civiele journalistiek, sociale, maatschappelijke, culturele en artistieke filmproducties in hun eigen buurt.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren