Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

ABFF OnTour bij Huis van de Buurt

Door: kibret mekonnen
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Met films en optredens brengt ABFF-OnTour verandering in beeld, gaat met bewoners in discussie en vormt een buurtgericht cultureel festival.

In samenwerking met bewoners(-organisaties) en buurthuis De Tagerijn
en ofeen ander buurthuis in West (van Combiwell) organiseert Stichting Aimiro Mediahuis een ABFF-OnTour in Amsterdam Stadsdeel West.

ABFF OnTour staat voor een thematische filmavond in stadsdeel West gericht op het maken van lokale impact. Met behulp van film en optredens brengt ABFF-OnTour verandering in beeld, gaat met bewoners in discussie en vormt daarmee een buurtgericht cultureel festival.

Te zien zijn een selectie van films die zijn vertoond op een van de Amsterdamse BuurtFilmFestivals. De films zijn afgestemd op lokale thema’s van de buurt. De filmkeuze en de thema’s worden in overleg met de (bewoners-)organisatie bepaald. In samenspraak worden voor de discussie deskundigen betrokken. De regie van de discussie ligt in handen van een ervaren dagvoorzitter.
 
Bewoners bekijken films afgestemd op hun buurt en lokale, actuele thema’s. Daarna volgt een discussie met elkaar en met deskundigen. De films worden in overleg met bewoners-/buurtorganisaties vertoond in een Huis van de buurt of andere geschikte locatie. Naast de vertoning van films is er ruimte voor gesprekken en podiumoptredens. Tevens wordt met deze ABFF-OnTour inspiratie opgedaan voor het maken van een eigen film. Daarom worden tijdens deze bijeenkomsten deelnemers en publiek geworven voor de ABFF-FilmLabs en het Amsterdams BuurtFilmFestival.

Bewoners zien inspirerende films, ontmoeten elkaar en filmmakers. Deze filmavonden bieden inhoudelijke verdieping en de gelegenheid tot het uitwisselen van verhalen rond thema’s als: samen en zelfredzaamheid, zelfbeheer van de openbare ruimte, verbinding over verschillende perspectieven heen, versterken van eigen regie, jongeren en werkloosheid.

Achtergrond
Stichting Aimiro Mediahuis gelooft dat de media en kunst wezenlijke vormen van communicatie zijn, die bijdragen aan maatschappelijke ontwikkeling wat betreft emancipatie, participatie en sociale cohesie.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren