Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Rollende Koters

Door: Robert Schinkel
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Elke maand een gratis pop-up rollerdisco, skatehuur en les voor kinderen op verschillende pleinen, parken en locaties in Amsterdam-West.

Rollerskaten is enorm goed voor lichaam en geest, het kan zowel binnen als buiten, zowel samen als alleen en staat bekend om het multiculturele en inclusieve karakter. Rollerskaten verbindt op de dansvloer en daarbuiten, verbetert balans en ritmegevoel, en is vooral verschrikkelijk leuk. Omdat zowel de rollerskates als de bescherming die je nodig hebt best wat kosten met zich meebrengen is het daardoor niet voor iedereen bereikbaar. Rollende Koters wil daarom eens per maand op steeds wisselende locaties in West een gratis rollerdisco organiseren waarbij de kinderen uit de buurt alles voor handen hebben om een middag lekker te kunnen rollen op muziek. De rollerdisco wordt elke keer voorafgegaan door een les van sommige van de beste rollerskaters van Nederland om te zorgen dat de kinderen de basis goed kunnen leren.  Door elke maand op een weekenddag in de middag een les en rollerdisco in een ander deel van West te organiseren krijgen de kinderen de kans om het echt onder de knie te krijgen en hopen we tegelijkertijd de verschillende delen van de buurt verder te verbinden. 

De kinderen van West krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een les met een maximum van 25 kinderen per les per keer. De aansluitende rollerdisco is toegankelijk voor alle kinderen, we houden wel rekening met  aantal beschikbare leen-rollerskates en de grootte van de dansvloer. We nodigen uiteraard alle ouders/verzorgers uit om te komen toejuichen en mee te dansen vanaf de kant!

Er wordt een dansvloer gecreëerd met een kleine DJ-set. Er wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de geluidsnormen. Rollende Koters zal alleen in West gepromoot worden. Door dit op regelmatige basis te organiseren willen we kinderen de kans geven lessen te volgen en te groeien in een omgeving waar beweging en muziek centraal staan.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren