Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Verduurzamen en natuurbehoud Ten Kateplein-buurt

Door: Suzanne van Dooren
7 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is deels haalbaar. Via West Begroot kunnen geen nieuwe prullenbakken worden geplaatst, omdat dit structurele onderhouds- en beheerkosten met zich meebrengt. Op dit moment loopt er een stedelijke pilot met de statiegeldrekjes, voordat er meer rekjes geplaatst kunnen worden moet eerst de uitkomst van de evaluatie worden afgewacht. Wat wel mogelijk is, is het plaatsen van regentonnen. Er worden er acht aangevraagd.

Buurt schoner maken door meer afvalbakken. Daarnaast verduurzamen door geveltuinen water te geven met water uit regentonnen.

Onze buurt Jacob van Lennepstraat (tot de Bilderdijkkade) en Ten Kateplein is altijd erg vuil met rotzooi die wordt weggegooid, waarschijnlijk door buurtbewoners, marktbezoekers en kinderen van nabijgelegen scholen. Het idee is om voorlichting te geven aan mensen in de buurt door bijvoorbeeld borden neer te zetten die iedereen erop wijst rotzooi in de prullenbakken te gooien. Ook moeten er meer weggooipunten komen/ afvalbakken die regelmatig geleegd worden. Wellicht ook iets speels zoals van die baskets waar je het afval in kan werpen. En van die rekken aan de bakken waar mensen hun plastic flessen en blikjes in kunnen zetten als ze geen zin hebben om die terug te brengen voor statiegeld. 

Daarnaast willen we het waterverbruik verduurzamen door regentonnen te plaatsen die gelijk plantenbakken zijn, zoals 2 in 1 Regenton | Grijs 300 Liter | Online kopen - Regenton.nu 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren