Debadderen (dialoog en debat in een onconventionele setting: een ballenbak) richt zich op het verrijken van interactieve bijeenkomsten.
Doordat we dialoog en ontmoeting op een innovatieve laagdrempelige manier faciliteren wordt jong en oud aangemoedigd om buiten hun gebruikelijke kaders te denken en te communiceren. Debadderen doorbreekt de hiërarchie en 'bubbels'. Zo leer je je buren, de buurt én jezelf beter kennen.
Wat is het plan?
Deze maatschappelijke publieksactivatie kan plaatsvinden naast of i.s.m. een bestaand evenement/festival/buurtfeest. We plaatsen de ballenbak op een plein of in een park Deelnemers worden door 'debadleraren' uitgedaagd om verhalen te delen. Doel is om diepgaande gesprekken te stimuleren en kwetsbaarheid te omarmen. Deelnemers kunnen zichzelf op een speelse en authentieke manier uitdrukken.
Wat wilt u met uw plan bereiken?
We creëren betekenisvolle en impactvolle interacties tussen individuen met uiteenlopende achtergronden en perspectieven. Door debadderen te integreren in diverse (bestaande) evenementen, beoogt het plan een omgeving te scheppen waarin deelnemers op een veilige manier worden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden. Deelnemers verwerven nieuwe inzichten en ontwikkelen dieper begrip van elkaars standpunten. Zo dragen we bij aan een inclusief, respectvol, gelijkwaardig en samenwerkingsgerichte stadsdeel.
Wat is het resultaat?
- verrijkte interactieve ervaring voor buurtbewoners
- diepgaande dialoog en constructieve discussie
- kennismaken en bewustwording van verschillende perspectieven
- verhoogd begrip van complexe vraagstukken die spelen in het stadsdeel
- versterkte interpersoonlijke relaties t.b.v. gevoel van veiligheid in de buurt
- positieve invloed op de algehele gemeenschaps-/ buurtdynamiek.
Voor wie is uw plan?
Het is gericht op het aanspreken van buurtbewoners (van 8 tot 98) met uiteenlopende achtergronden, ervaringen en perspectieven.
Waarom stemmen?
Dit plan biedt een frisse en vernieuwende aanpak om gezamenlijk uitdagingen aan te gaan, nieuwe inzichten te verwerven en positieve sociale verandering te stimuleren.
www.wieiswijs.nl/debadderen