Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Vergroening op de Staatsliedenbrug

Door: Rutger Prommenschenckel
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Plaatsen van duurzame plantenbakken met planten aan de railing van beide kanten v/d Staatsliedenbrug voor een groener karakter in de buurt!

De Staatsliedenbuurt wil vergroenen. Dit is echter lastig te realiseren in de 2e Nassaustraat en de van Limburgstirumstraat. De verbinding tussen deze twee straten, De Staatsliedenbrug, blijkt hiervoor echter wel een geschikte plek te zijn om wat vergroening aan de buurt te geven. Het realiseren van 12 duurzame plantenbakken die hangen aan de railing van de brug. 6 plantenbakken per zijde gevuld met planten en bloemen. Dit zal de buurt een enorme groene en vrolijke boost geven. Een mooi begin als we het over de vergroening van de buurt hebben. De plantenbakken zijn van duurzaam plastic en zullen zo bewerkt worden dat ze niet meegenomen kunnen worden. De railing van de brug zal niet worden aangetast daar waar de bakken komen te hangen.

Tevens hopen we zo ook dat er door vergroening van de brug minder fietsen aan de brug railing vast worden gemaakt en deze op de aangewezen plekken worden geparkeerd. 

Het plaatsen en onderhoud van deze bakken willen we laten verzorgen door de plaatselijke bloemenkiosk. Zij zullen de planten leveren voor in de bakken en ook zorgen voor de bewatering van de planten. Ook zal er gedurende het jaar planten vervangen moeten worden gekeken naar de seizoenen. De bakken worden gevuld met sterke 1 jarige bloemen die veel bloemen en kleur geven aan de brug. Om zo gedurende het jaar te wisselen van planten die geschikt zijn voor kouder weer naar planten die geschikt zijn voor meer zomers weer. Zo kunnen we de brug een jaar voorzien van meer groen, kleur en vrolijkheid.    


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren