Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Amazigh Festival

Door: Saadia Charaf
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Een Amazigh-festival met muziek van verschillende culturen, lekker eten en activiteiten

Een Amazigh-festival met muziek van verschillende culturen, lekker eten en activiteiten klinkt als een geweldig evenement dat de diversiteit en rijkdom van de Amazigh-cultuur kan vieren, terwijl het ook ruimte biedt voor interculturele uitwisseling en plezier voor alle deelnemers. 

Een Smaakvolle expeditie: de culinaire ontdekkingsreis 
Op het Amazigh Festival wordt de zintuiglijke reis gelanceerd met een uitgebreide selectie van gerechten die de smaken van de Amazigh-keuken en ver daarbuiten omvatten. Terwijl de aroma's zich vermengen, worden gasten uitgenodigd om hun smaakpapillen te laten dansen op een wereldwijde symfonie van culinaire geneugten. Met kraampjes die gerechten uit verschillende culturen aanbieden, wordt het Amazigh Festival een smaakvolle kruispunt van culturele smaken en keukens.

Een muzikale odyssee:
Op de muzikale podium van het festival weerklinkt een betoverende harmonie van melodieën en ritmes uit diverse culturen. Lokale en internationale artiesten brengen een eclectische mix van klanken, van traditionele Amazigh-liederen die de ziel beroeren tot wereldmuziek die grenzen overstijgt. Het publiek wordt uitgenodigd om te dansen op de bedwelmende ritmes of gewoon te genieten van de muzikale reis die hen meevoert door tijd en ruimte. 

Festivalplanning en Organisatie

1-      Locatie Erasmupark 
2-      Uit van verschillende culturen uitnodigen om op te treden en de diversiteit van muziek te laten zien. bijv Amazigh-muziek, maar ook aan muziek uit andere regio's en culturen. Dit kan variëren van traditionele muziek tot moderne fusion-optredens.
3-  Zorgen voor een breed scala aan eetkraampjes die traditioneel Amazigh-eten en gerechten uit andere culturen aanbieden. Dit biedt deelnemers de mogelijkheid om verschillende smaken te proeven en culinaire tradities te ervaren
5-      Creëren van ruimtes waar mensen van verschillende achtergronden met elkaar kunnen praten en ideeën kunnen uitwisselen. Dit bevordert begrip en versterkt interculturele relaties.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren