Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

BuurtBazen

Door: Hamza Tallih
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

BuurtBazen is een project waarbij jonge rolmodellen activiteiten organiseren om kinderen uit de wijk te inspireren en ondersteunen.

In het BuurtBazen project zijn de rolmodellen, ook wel de "BuurtBazen" genoemd, jongeren (14+) die actief bijdragen aan de ontwikkeling van de jongere jeugd in de wijk. Zij organiseren activiteiten, zoals sportmiddagen, om de jongeren te ondersteunen en te inspireren. De interactie tussen de BuurtBazen en de jongeren is hierbij belangrijk omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van de sociale en persoonlijke vaardigheden van de jongeren en het opbouwen van een positieve en ondersteunende omgeving.

Uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat 'peer-to-peer' werkwijzen een uitstekende manier om rolmodellen te creëren en buurtparticipatie te vergroten. Het doel was om de BuurtBazen zich inzetten voor hun eigen plein en positieve eigenaarschap over de buurt. De kinderen van de buurt kijken op naar de oudere jongeren en zullen positief opkijken naar het gedrag wat zij vertonen


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren