Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Maak de Kostverlorenstraat groener en veiliger

Door: Dorottya Mezofi
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is te ingrijpend voor West Begroot. De doorlooptijd van de noodzakelijke trajecten is langer dan een jaar. Daarbij is het hoogst onzeker of er toestemming zal worden gegeven.

Door de opening van Singelgrachtgarage kunnen we de straat na jaren zonder grote verbeteringen, groener en veiliger maken voor fietsers.

Door 2-4 parkeerplekken op te offeren en deze te verplaatsen naar de Singelgrachtgarage, kunnen we een groene strook creëren tussen het trottoir en het fietspad. Dit fietspad is op dit moment te smal, waardoor fietsers in de knel komen door het drukke verkeer en geparkeerde auto’s. De straat wordt soms zelfs als een soort 'rallybaan' gebruikt.

Verkeersopstoppingen door de opening van de brug hebben regelmatig impact op bewoners en het trottoir. Door meer groen aan de momenteel kale straat toe te voegen, kan dit worden verminderd.

Slechts een derde van de straat is breed genoeg. Om die reden parkeren de bewoners van 7+ gebouwen hun scooters en fietsen aan de voorkant, wat rommelig oogt en het moeilijk maakt voor voetgangers om te lopen.

De exacte plannen moeten worden goedgekeurd door de gemeente, maar we willen graag een budget voor de verschillende opties. Alles hieronder moet met de gemeente worden besproken. Daarom vragen we om een flexibel budget dat we samen kunnen aanpassen.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 23 augustus 2023 10:45

Ja, dit vroeg ik jaren geleden ook al! Hetzelfde profiel als in de Van Hallstraat moet doorgetrokken worden, met een apart fietspad en geen fietsstroken (er is nu geen fietspad!). Alleen door fietsers fysiek te scheiden van auto's wordt het veiliger.

Precies het succes van de Van Hallstraat wordt hier opgeheven. Auto's moeten achter de bus rijden omdat inhalen onmogelijk is gemaakt, geniaal. Maar op dit stukje kunnen ze snel even inhalen. Vroem! Kan echt niet meer.

Reageren
Martin Cleaver | 23 augustus 2023 10:53

Ik zie nu 24 parkeerplaatsen op de Kostverlorenstraat. En inderdaad nu helemaal geen fietspad.Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 23 augustus 2023 12:28

Uiteindelijk heb ik wel antwoord gekregen: "er zijn momenteel geen plannen voor een herprofilering." en voor het verplaatsen of opheffen van de bushalte is een beslissing van de Vervoerregio nodig.

Hopelijk kan dit een zetje zijn in de goeie richting, maar dit was dus het tegenargument tot nu toe.

Reageren
Dorottya Mezofi | 19 oktober 2023 07:03

There are two sides of the street, they could at least do one. I have the impression that all other streets get improvements, except the main road and not sure why.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren