Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Ontspanningsplek Jacob van Lennepkade

Door: Karin Fura
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Het ingediende plan is deels haalbaar. De gemeente levert geen picknickbanken. Het is wel mogelijk nieuwe bankjes te plaatsen.

Verbeteren van een gewaardeerde onstpanningsplek met een geweldig uitzicht, door middel van picnictafels en groen

Op de kruising tussen de Kostverlorenvaart en het Jacob van Lennepkanaal, precies op de grens tussen Oud-west en De Baarsjes, is een prachtig uitzichtpunt. Het is een open ruimte gelegen op het westen, wat betekent dat het heerlijk is met uitzicht op de zonsondergang. Mensen uit de buurt en bezoekers zitten er graag om een ​​hapje te eten, een drankje te drinken of gewoon in stilte van het uitzicht te genieten.

Echter, zoals de foto laat zien, is er ruimte voor verbetering in de huidige inrichting. Bij gebrek aan tafel- en zitruimte hebben mensen eigen willekeurige meubels meegebracht. Er zijn verschillende tafels en stoelen, en momenteel is er zelfs een zonnestoel die voor de helft uit ducttape bestaat en aan het hek van het punt is vastgeketend.

Momenteel is er slechts één picknicktafel. Het voorstel is om de huidige tafel te vervangen door 2 of 3 picknicktafels aan de rechterkant van de punt. Zo kunnen groepen genieten van elkaars gezelschap. De picknicktafels moeten duurzaam en onderhoudsarm zijn, zodat er geen lopende werkzaamheden door de gemeente nodig zijn.

Aan de andere kant van de punt moet de focus liggen op banken, zodat mensen met hun gezicht naar het water kunnen kijken. Hier geld took dat de bestaande banken vervangen moeten worden door onderhoudsarme (kunststof) alternatieven, omdat de huidige banken in een slechte staat verkeren. Daarnaast zou aan de linkerkant een pergola kunnen worden geplaatst, waar klimop op kan groeien. Dat stelt bezoekers in staat fel zonlicht te mijden en draagt ​​bij aan een rustige uitstraling van de plek. 
 
Afhankelijk van de afmetingen en waar de nieuwe meubels precies komen te staan kunnen er meer planten toegevoegd worden, die het goed doen op een zonnige plek en weinig moeite kosten. Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren