Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Bloembed Tweede Kostverlorenkade

Door: Karin Fura
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar, maar wordt behandeld in Groen in de buurt.

Een zandbak waar honden voornamelijk in poepen, veranderen in een bloemperk met (wintergroene) bodembedekke

Aan de Tweede Kostverlorenkade, ten hoogte van de Jacob van Lennepstraat, is een ruimte van circa 2 x 8 meter die wel wat aandacht kan gebruiken. Tegenwoordig bestaat de bodem uit zand en groeit er alleen onkruid en hoog gras. Het wordt gebruikt om de buurthonden uit te laten, en hun poep wordt vaak niet opgeruimd.

Dit gedeelte van de straat heeft veel sociale huurwoningen. Veel bewoners spannen zich al in om hun geveltuinen mooi te maken, en dit voorstel is bedoeld om ook positief bij te dragen aan het straatbeeld. 

Het voorstel is om het zand en onkruid van de plek te vervangen door potgrond en wintergroene bodembedekkers die voor halfschaduw geschikt zijn. Dit soort planten groeit snel, kost weinig, en eist weinig onderhoud. Als de plek mooier wordt, vergroot dat de kans dat hondenbezitters achter hun honden opruimen. En doen ze dat niet helpen de planten om dat te verbergen. 

Het onderhoud dat nodig is kunnen wij en de buren gezamenlijk doen. Ondersteuning van de gemeente zou vooral nuttig zijn tijdens de installatie wanneer het zand wordt vervangen door potgrond omdat dat vrij zwaar werk kan zijn.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren