Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

De Eetbare Stoep

Door: Iris Poels
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is de afgelopen twee edities gekozen in West Begroot en valt daarom af.

Meer bakken in de buurt. Beheerders van de bakken, een cursus aan kunnen bieden: Tuinieren met met focus op biodiversiteit.

Sinds 2022 is het project De Eetbare Stoep van start. Misschien heb je het al gezien voor de poort van Nut en Genoegen, Sloterdijkerweg 22 Amsterdam. 
Met dit project hoop ik mensen te inspireren om grijze versteende gebieden te verduurzamen. Overal zijn kleine onbenutte pleintjes. Micro stadslandbouw kan helpen, om mensen te informeren over biodiversiteit. Het belang om geen potgrond met turf te kopen en gebruiken. Om duidelijk uit te leggen dat het belangrijk is om uitsluitend biologische zaden te gebruiken. Koop geen regulier gekweekte planten en bloemen wanneer de natuur je lief is. Een klein stukje stoep verander je samen, in een mooie ontmoetingsplaats. Een plek die helpt om de biodiversiteit te herstellen. 
De beheerders van de bakken wil ik een cursus aanbieden. Vijf bijeenkomsten in 2024. Tuinieren met met focus op biodiversiteit. De aanleiding is de groeiende behoefte aan meer kennis over natuurlijk tuinieren. Daarnaast zijn de moestuinlessen ook een leuke manier om elkaar, of de Nederlandse taal beter te leren kennen. Het is een pragmatische cursus waar we met elkaar aan de slag gaan.
Met de financiering wil ik het mogelijk maken om op meer locaties een project te starten. Zoals bijvoorbeeld bij de Zimmerhoeve. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren