Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Admiralengracht verbindingspad

Door: ilona van Sante
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Het betreft een wezenlijke aanpassing van een stuk oever van de Admiralengracht. De Admiralengracht is eenduidig en volgens een bepaalde stedenbouwkundige visie ingericht. Het is niet passend om dit via West Begroot te onderbreken. Een dergelijke aanpassing vraagt een veel zorgvuldiger toetsing dan binnen West Begroot mogelijk is.

Het plaatsen van 6 elementen met een transparante structuur. Dit om als doel mensen 0-99 jaar met elkaar te verbinden.

Sinds de Admiralengracht opnieuw is ingericht met een kade, gras en beplanting wordt deze steeds meer gebruikt door de buurtbewoners. Bijvoorbeeld om te picknicken, te zwemmen, verjaardagsfeestjes te houden of rustig te liggen in het gras. Bewoners hebben een zelfgemaakte schommel en een buurtbank met mini tuintje geplaatst. In eerste instantie was de schommel bedoeld voor de kinderen uit de buurt, maar uit ervaring blijkt dat de schommel dagelijks ook gebruikt wordt door volwassenen, als plek waarbij men rustig kan schommelen met uitzicht over de gracht. Op basis van de vele positieve reacties van zowel kinderen als volwassenen is er een plan bedacht om mensen van 0-99 jaar nog meer met elkaar te verbinden.

Elementen:
Er is gekozen voor bossages met inheemse beplanting, en bloemrijk grasland, dit verhoogt de biodiversiteit. De elementen zijn er om te spelen voor kind en volwassenen, interactie en ontspanning aan de mooie gracht. Dit verbindt en is transparant.
De roboboom wordt een zitplek en speelplek. Mensen kunnen hier balanceren, dit trekt mensen van alle leeftijden aan.
Vlonder om bestaande boom met geïntegreerd bordspel met natuurlijke verhalen. Waarom? Spel zorgt voor verbinding en zijn universeel.

Tijdens de aanleg is het goed om samen te werken met ouders, kinderen, buurtbewoners ed. Dit verstevigt het draagvlak voor dit soort projecten terwijl bij de gebruikers het verantwoordelijkheidsgevoel voor hun plekje toeneemt.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren