Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Virtual Reality Workshops

Door: Edgar Jansen
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Mensen meer aan lichaamsbeweging en meditatie te laten doen door de aantrekkelijke manier van presentatie door middel van Virtual Reality.

Laat de Buurt een kijkje nemen in de Virtuele Wereld

Beste lezer, Wij van Stichting Art prmotion hebben een plan ontwikkeld om buurtgenoten die niet in staat zijn om de ontwikkelingen op het gebied van educatie, gezondheid, meditatie en entertainment bij te houden, toch een mogenlijkheid te geven hier wat van mee te krijgen.

Ons doel is mensen vertrouwd te maken met de nieuwe manier van informatie delen door gebruik van Virtual Reality. VR is bij uitstek geschikt om mensen op een
diepgaande manier bij een onderwerp te betrekken. In plaats van geluid en beelden op een beeldscherm, laat Virtual Reality je midden in een reportage over milieu, gezondheid, techniek of toekomst stappen en je het gevoel geven dat je een deelnemer bent in plaats van alleen een toeschouwer. 

VR is een instrument om mensen uit hun isolement te halen, hen te motiveren, te activeren en zich te verwonderen over de virtuele wereld. Ook is het makkelijker mensen te motiveren meer aan lichaamsbeweging, fitness of meditatie te doen door de aantrekkelijke manier van presentatie.

Om dit te bereiken willen wij in buurthuizen workshops organiseren om de buurt kennis te laten nemen van Virtual Reality door middel van VR brillen omdat ondanks recente prijsdalingen deze voor grote groepen toch nog onbereikbaar zijn. De nadruk zal hierbij liggen op educatie en informatie, geestelijke en lichamelijke gezondheid. 

De opzet van de workshops zal kleinschalig zijn om zodoende de deelnemers individueel goed te kunnen begeleiden bij het gebruik maken van het medium. 
Wij willen daarom beginnen met zes VR brillen, die simpel aangepast worden om door iedereen makkelijk gebruikt te kunnen worden. De aanpassingen omvatten ook uitbreiding van de batterijcapaciteit om iedereen voldoende te kunnen bedienen tijdens de workshop. 

Met vriendelijke groet,
Hoogachtend;
E.H Jansen
Stichting Art Promotions Nederland

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren