Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Meer groen, minder graffiti in de Kattenlaan

Door: Cindy Castricum
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

VvE Kattenlaantje (Kattenlaan 50-59) dient een aanvraag in voor het vergroenen van de gevel om graffiti tegen te gaan.

Door het vergroenen van de gevel nemen we de mogelijkheid weg om graffiti op de muur te spuiten, dat is de voornaamste reden voor onze aanvraag. Daarnaast heeft meer groen in de stad nog een aantal andere voordelen: het verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. Kortom, door onze gevel van groen te voorzien slaan we meerdere vliegen in een klap. 

Enkele jaren geleden is de gevel aan de overzijde van de Kattenlaan ook van groen voorzien. Dit was een buurtinitiatief in het kader van West Begroot (https://mobilane.com/nl/projecten/groene-gevel-kattenlaan-amsterdam-west/). We willen het bedrijf dat dit destijds heeft aangelegd ook voor ons project vragen. De begroting is gebaseerd op een offerte van Visser Tuinen/Mobilane.

De groene gevel zal zichzelf promoten. In de ochtend- en avondspits vinden veel fietsers hun weg van de Overtoom naar het Vondelpark en vice versa. Daarnaast zal het ook hardlopers en wandelaars opvallen dat de gevel van groen is voorzien. Zowel bewoners als bezoekers en passanten van de Kattenlaan zullen er veel plezier aan beleven.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren