Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Mama Meetups

Door: brooklyn brownstone
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Het maandelijks organiseren van een gratis meetup voor nieuwe en aanstaande moeders die woonachtig zijn in Amsterdam West.

The Labour Dept. is een bedrijf dat zich richt op het bijstaan van ouders, van zwangerschap tot drie jaar na de geboorte, door het aanbieden van educatieve klassen, over bijv. borstvoeding, voeding, slapen, en door het organiseren van betaalde meetups voor nieuwe en aanstaande moeders. Zij kunnen hier terecht met vragen, onzekerheden, verhalen en ervaringen delen, of gewoon met of zonder baby de deur uit zijn. We werken met veel professionals, zoals doula’s, slaapcoaches en lactatiedeskundigen. Elke meetup wordt vrijwillig gehost door een van deze professionals, waardoor er ook professioneel advies te krijgen is. De bijeenkomsten kosten € 12,- euro p.p.

De meetups duren 2 uur en vinden plaats in de ruimte van TLD (Postjesweg 68). Hier is alles ingericht met oog op het gemak van moeders; er zijn lekkere stoelen, speelgoed, borstvoedingaccessoires, eten en drinken. Hierdoor voelt het voor veel bezoekers meteen als een veilige omgeving. We laten max. 15 deelnemers toe, om het gevoel van veiligheid en intimiteit te vergroten. 

We willen graag onze toegankelijkheid vergroten en nog meer moeders helpen om een sociale netwerk op te bouwen. Daarom vragen we een financiële bijdrage om maandelijks een gratis meetup te kunnen organiseren, voor de moeders uit de buurt die ons nog niet kennen en vooral voor moeders uit de buurt die geen hoog inkomen hebben. 
Voor het hosten van deze meetups gaan we op zoek naar professionals die woon- of werkachtig zijn in Amsterdam West.

Een groot deel van onze bezoekers zijn vrouwen uit het buitenland, die hier zijn gekomen voor werk, liefde of andere redenen. Het is voor ons dus belangrijk om Engels als voertaal aan te houden; ook om onze diversiteit en toegankelijkheid te vergroten. Voor moeders die slecht Engels spreken zijn er altijd mensen bereid om te helpen met vertalen naar welke taal dan ook. 
Onlangs hebben we via een buurtwhatsappgroep moeders uitgenodigd om voor € 5,- de meetup bij te wonen. Dit leidde tot ruim 20 nieuwe deelnemers.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren