Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Nieuwe zandbak & opknappen binnenplaats

Door: elise de vries
6 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit schoolplein is niet overtuigend toegankelijk. Het betreft een plein in de afgesloten binnentuin bij de school.

Het plaatsen van een nieuwe zandbak en het opknappen rondom.

Na een jarenlange verbouwing is 2 jaar geleden de Vrije School Amsterdam West in West neergestreken. Een nieuwe buurtschool in West! Het prachtige gebouw aan de Eerste Nassaustraat 5-7 met bijbehorende binnentuin wordt dan ook graag gebruikt door de school, maar ook door de BSO, de peuterschool, de muziekschool (en vioollessen), het koor wat repeteert in de school, marktjes op het binnenplein, etc.

Met onder andere ouders van school proberen wij het mooiste binnenplein van Amsterdam te maken en onderhouden. Veel kunnen we gelukkig zelf, zo wordt het groen bijgehouden, helpen de kinderen van school en de BSO met vegen en planten, en zijn recent alle paden weer voorzien van verse houtsnippers.

Helaas is na zo'n grote verbouwing het budget op. De zandbak is helaas niet goed aangelegd, hierdoor zijn er kleine verzakkingen ontstaan. Dit kan op den duur een gevaarlijke situatie voor de (kleine) kinderen opleveren. Omdat het om een binnentuin gaat en er geen achterom is, moet alles over het gebouw heen met een hijskraan, wat een van de redenen is dat wij deze klus niet als vrijwilligers kunnen uitvoeren. Daarnaast is het een heel grote, zware en dure klus. Denk aan zaken als, het uitgraven en verwijderen van de oude zandbak, verwijderen en terugplaatsen van het schaduwdoek met palen, afvoer van de oude materialen, het huren van een kraan om alles naar binnen te kunnen takelen, bestrating aanpassen. Dit kunnen wij helaas niet zelf.


Als gebruikers van dit binnenplein proberen wij verantwoorde keuzes te maken en de kinderen te laten zien zo duurzaam mogelijk met de wereld om te gaan. Wij kiezen daarom graag voor duurzame materialen die lang mee kunnen gaan. Een zandbak van beton (die er misschien nog wel staat als de kinderen van onze kinderen hier ook weer naar school gaan) heeft dan ook onze voorkeur.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren