Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Verwijder de 3 borden over de parkeergarage

Door: ReindeR Rustema
5 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Er is contact opgenomen met de verantwoordelijke afdeling, die wordt buiten West Begroot om opgepakt.

In de Van Hallstraat staan 3 grote borden die verwijzen naar de Van Beuningenplein-parkeergarage. Al een jaar of 8 kapot. Weg ermee!

Drie lange palen met grote blauwe vierkante bakken erop die verwijzen naar de parkeergarage zijn al minimaal 8 jaar kapot. Ik heb het stadsdeelbestuur gevraagd ze te verwijderen. Komt goed! Maar nog niet... 

Ze verwijzen naar een garage waar alleen bewoners met een parkeervergunning in mogen parkeren. Die weten de weg wel te vinden en anderen moeten niet op het idee komen. Ze zijn lelijk, niet groen, staan stroom te verbruiken om 1 minuut per dag de goede tijd (01:40 en 13:19) en altijd het woord 'vrij' te laten zien. 

Automobilisten moeten ook niet onnodig afgeleid worden. Elke 25,2 meter staat er al een verkeersbord in Amsterdam, twee keer zoveel als gemiddeld in het land.

Bij het bord bij de Haarlemmerweg is de defecte technologie er jaren geleden al eens uit verwijderd. 

De ambtenaar die me dapper hielp kan het niet doorzetten. Valt het onder openbare ruimte? Verkeersborden? Parkeergarages? Wie is eigenaar/beheerder van de borden? De directies van de afdelingen komen er samen niet uit, maar de bestuurlijke en politieke wil is er wel. Hoorde ik op 6 februari van Esther Fabriek. 

Graag zou ik de ondersteunende WestBegroot-ambtenaar willen laten bellen met alle verschillende afdelingen, de stadsdeelbestuurder, de ambtenaar van het stadsdeel en misschien marktpartijen om onderhoudscontracten open te breken, eventueel met hulp van de bij veel burgers gevreesde afdeling Juridische Zaken van de gemeente. 

Aandacht van de inwoners en journalisten helpt ook enorm. Stem!

Dit project wordt megacomplex, dit zal NASA in verlegenheid brengen; het karretje dat 15 jaar op Mars rondreed is er niks bij. Het heeft al zowel nummer SIA-1196395 (18-1-22) als SIG-1662504 (12-4-23). 

En ik begroot het op nul euro omdat al het benodigde werk onder regulier werk valt. Hopelijk mag dat. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 6 augustus 2023 08:10

Het plan voldoet aan alle 31 eisen van een plan. Alleen de eis "Heeft steun in de buurt. Zeker als het dichtbij woningen van bewoners is" is een veronderstelling van me. Wie is er nou gehecht aan zo'n grote paal met een stilstaande klok voor de deur?

En de eis "Stadsdeel West mag officieel uw plan uitvoeren" is precies waar het over gaat. De ambtenaar van ons stadsdeel kan niet op tegen de afdelingen van de centrale stad (over het 'hoe') en heeft de strijd op moeten geven.

Reageren


Martin Cleaver | 6 augustus 2023 08:48

Ze leiden af en veroorzaken verwarring. Het is ook slecht voor de beeldvorming over onze openbare ruimte. Het stadsdeel lijkt niet geinteresseerd in de buurt.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
ReindeR Rustema | 6 augustus 2023 08:12

Dit is bureaucratie ten top. WestBegroot zou hier niet voor nodig moeten zijn.

Reageren


ReindeR Rustema | 23 november 2023 11:16

23 november 2023, het hoeft niet meer! Dit plan is nu al succesvol. Zojuist kreeg ik mail dat de Dienst Parkeren de borden gaat verwijderen (met West Begroot in de Cc). Afhankelijk van het overbelaste Liander, nodig voor de bekabeling. West Begroot werkt, het kost geen cent van het budget, stemmen erover is niet eens nodig. Alleen hier opschrijven. Kleine moeite, groot plezier.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren