Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Versnel de vervanging van omgevallen bomen

Door: Dorottya Mezofi
5 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Er is binnen de gemeente een vervangingsprogramma. Extra budget maakt het niet mogelijk meer te doen in 2024. De beperking is niet ingegeven door geld maar door capaciteit. Het zou ten koste gaan van de vervanging van bomen in andere stadsdelen.

Door recente stormen zijn er veel bomen omgevallen. De vervanging zal 2-3+ jaar duren, maar door dit budget kan dit proces versneld worden.

Door extra budget beschikbaar te stellen voor het verbeteren van de bodemkwaliteit, de aanschaf en het planten van bomen, en het onderhoud (inclusief bewatering gedurende 3 jaar), kunnen we al in 2024 enkele van de bomen terugkrijgen in plaats van de gebruikelijke wachttijd van 2-3 jaar of zelfs langer.

Aangezien bomen zorgen voor een betere luchtkwaliteit, schaduw tijdens de zomerse hitte, geluidsvermindering en een stukje natuur in de drukke stad, is het in ons aller belang om Amsterdam zo groen mogelijk te maken en te houden.

Het budget zal worden toegewezen aan de juiste afdeling binnen de gemeente, die verantwoordelijk is voor de uitvoering en het plaatsen van zoveel mogelijk bomen binnen het budget.

De focus zal liggen op bomen die dicht bij woonhuizen staan in de straten die door bewoners zijn voorgesteld. De uiteindelijke keuze van de locaties is afhankelijk van de aanbevelingen van boomexperts en stadsvertegenwoordigers. 

Indien de gemeente niet het volledige budget nodig heeft voor het West Begroot-project, kan het overschot gebruikt worden voor de aanplant van extra bomen

De details zullen worden besproken met de vertegenwoordiger van de stad om de exacte kosten te berekenen.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren