Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Trash Troopers: Houd het Erasmuspark samen schoon!

Door: Hester Wolrich
5 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Wij willen samen het Erasmuspark schoon te houden en hiervoor een schuurtje plaatsen om materialen op te slaan (grijpers, ringen en zakken).

Wij zijn een een informele vrijwillige schoonmaakploeg, die steeds meer leden krijgt. Wij zijn bezig om een meer structureel karakter aan de groep te geven, door samen te werken met Serve the City, die al zogenaamde Team-up to Clean-up dagen organiseert in o.a. Vondelpark en Rembrandtpark. Wij gaan deze dagen coördineren in het Erasmuspark en Serve the City biedt ons het platform om hier aandacht voor te krijgen. Als informele groep verzamelen wij wekelijks 5-10 zakken afval in en om het park (o.a. Vespuccistraat, Wachterliedplantsoen) afval dat anders zou blijven liggen en zou verdwijnen in bermen, struiken en de gracht. We hebben veel mensen gesproken uit verschillende omliggende buurten. Zij willen graag meedoen, maar weten niet goed waar te beginnen, of missen het materiaal.

Door een gemeenschappelijk schuurtje te plaatsen, inclusief de benodigde materialen om afval te rapen, kunnen wij meer impact hebben en meer mensen betrekken bij dit initiatief. 

Concrete acties 
  • Installeren van een schuur met een codeslot of sleutelbox
  • Aanschaffen van 20 goede kwaliteit afvalgrijpers
  • Aanschaffen van een voorraad vuilniszakken (deze worden in de toekomst door ons aangevuld)
  • Aanschaffen van 20 vuilnisringen
  • Aanschaffen/ontwikkelen van belettering op de schuur en prullenbakken waarop wordt aangegeven hoe mensen mee kunnen doen 
Doelstellingen
  • Het wordt makkelijker voor buurtbewoners en parkgangers om deel te nemen aan afval-opruim-initiatieven. Iedereen kan meedoen en zo bevorderen we sociale cohesie.
  • Met het initiatief zorgen we ervoor dat meer mensen zich bewust worden van het belang van het schoonhouden van het park. Voor elkaar, planten en dieren. 
Met de voltooide plannen voor de renovatie van het Erasmuspark, geloven wij dat dit het ideale moment is om dit initiatief uit te voeren. Het schuurtje kan op een beschutte plek geplaatst worden en zal worden beheerd door de coördinatoren van de schoonmaakploeg. Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
sarah kersley | 7 augustus 2023 18:20

Ik ben voor want een schoon park is verplicht voor iedereen om van te genieten!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren