Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Jeu de Boulebaan Da Costaplein

Door: Jaap van der Steen
5 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Het aanleggen van een Jeu de Boulebaan op het Da Costaplein, Oud West. Er is hier vraag naar vanuit buurtbewoners.

Aanvraag Jeu de Boulebaan Da Costaplein 

Het initiatief voor de Jeu de Boule-baan komt van buurtbewoners in de Da Costastraat.  Zij  bemerkten, dat de oude plantenbakken afgebroken en verwijderd waren (op 1 plantenbak na). In samenspraak met hen zijn de vier nieuwe plantenbakken aan de linkerkant van de plantenbakkenstrook geplaatst om ruimte te scheppen voor een eventuele Jeu de Boule-baan.

In overleg met buurtbewoners is besloten dat Buurtkamer Costa en Co het plan gaat indienen bij West Begroot. Een buurtbewoner (architect) heeft gratis een tekening-plattegrond gemaakt en een overzicht van de te verwachte werkzaamheden.  

Met een andere buurtbewoner hebben we een poster gemaakt om te wijzen op een tweetal informatiebijeenkomsten in de Buurtkamer; deze hebben plaatsgevonden op 12 juli in de ochtend en op 20 juli in de middag. Buurtbewoners hebben tijdens die bijeenkomsten enthousiast gereageerd. 

Ook is afgesproken, dat we samen zorg dragen voor het onderhoud aan de Jeu de Boule baan. De Buurtkamer gaat in overleg met de buurt open, waar mogelijk en nodig is. Buurtbewoners zijn hier enthousiast over.

De Jeu de Boule-baan zal samen met de al aanwezige tafeltennistafel  zorgen voor meer contact tussen de bewoners, met name ouderen, en een verrijking zijn van het lommerrijke Da Costaplein. 

 

Namens de vrijwilligers van Buurtkamer Costa en Co

Jaap van der SteenArgumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Roderik Schaepman | 21 augustus 2023 20:47

Jeu de Boulen is de meest toegankelijke en verbindende sport ter wereld. Het is gratis, eenvoudig, ontspannen en je ontmoet makkelijk nieuwe mensen. Én, iedereen kan het spelen!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren