Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

West wandelt mee met Nationale Diabetes Challenge

Door: André Koster
5 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Wandelgroep voor volwassenen met (verhoogd risico op / pre) diabetes. In 20 weken toewerken naar de finale dag wandeling: 3, 5, 10 of 15 km.

Ook Amsterdam West kent veel mensen met (een verhoogd risico op / pre) diabetes. Bewegen heeft een positief effect op de gezondheid én op de diabetes. Maar voor veel van hen is het een uitdaging om die eerste stap te zetten. Daarom sluiten wij ons aan bij de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation en dagen we al onze buurtbewoners met (een verhoogd risico op / pre) diabetes uit om de mee te doen!  
 
Je hoeft niet sportief te zijn om mee te doen. Iedereen wandelt op zijn of haar eigen tempo. In 20 weken bouwen we steeds een beetje verder op, tot aan de feestelijke finale dag. Op deze laatste dag komen alle deelnemers uit het hele land bij elkaar voor een afsluitende wandeling van 3, 5, 10 of 15 kilometer en vieren we de geboekte vooruitgang.
 
Wekelijks wordt er een groepswandeling georganiseerd door ervaren wandel trainers. Tijdens deze wekelijkse wandelingen worden er ook een aantal oefeningen voor meer kracht en balans gedaan. Daarbij krijg je wandeltips en informatie over voeding en diabetes. Het is de bedoeling dat jij daarnaast ook zelf gaat wandelen om jouw doel te bereiken. Door te wandelen in groepsverband wordt bewegen leuk en gezellig én kan je ervaringen uitwisselen.
 
De wekelijkse groepswandelingen worden afgesloten met een kopje koffie of thee. 
Voor de finale dag wordt het vervoer geregeld door middel van een touringcar.
Alle deelnemers ontvangen een T-shirt van de Nationale Diabetes Challenge een herinneringsmedaille en een groepsfoto aan het einde van de finale dag. Maar nog belangrijker, de ervaring dat wandelen leuk is en zorgt voor meer energie, een betere conditie, zelfvertrouwen, minder stress en betere bloedsuikerwaarden!
 
Er is ruimte voor 40 deelnemers.

1e wandeling in april 2024.
Finale dag in september 2024.

Om zoveel mogelijk deelnemers in Amsterdam West te kunnen bereiken, organiseren we de wandelgroep vanaf twee locaties:
-          Amsterdam Westerpark
-          Amsterdam Rembrandtpark

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren