Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Vergroening Houtrijkstraat

Door: Martin de Groot
5 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar, maar wordt behandeld in Groen in de buurt.

Bestaande boomborders vergroten om zo de straat meer te vergroenen.

Het is tijd voor vergroening van onze steden en daarom zou ik (en met mij nog vele andere bewoners) graag zien dat ook onze straat wat meer wordt vergroent.

Mensen worden blij van groen, ervaren minder stress, het is beter voor het milieu en zo kan ik nog wel meer voorbeelden opnoemen maar dat is in deze tijd van stikstof maatregelen inmiddels wel bekend bij iedereen.   

Er zijn natuurlijk vele manieren om een straat te vergroenen, maar ik denk dat we met dit plan van aanpak een soort win-win situatie kunnen creëren waar iedereen zich in kan vinden. 

De bedoeling van het vergroeningsplan is om de bestaande boomborders een stuk te vergroten met meer groen, op de plek waar nu dus nog de fietsen staan. En daarnaast een parkeerplek op offeren om weer plaats te maken voor de fietsen. hierdoor kunnen we mogelijk ook meer fietsen kwijt dan nu het geval is. nu ontstaat er dus een soort wildgroei aan fietsen die overal maar lukraak neer worden gezet.
 
Het gaat bij dit gedeelte van de Houtrijkstraat dus om 12 nieuwe groenvakken (bij de bomen)

En ja, er zullen in dit plan dus ook enkele parkeerplekken opgeofferd moeten worden maar er blijven er na uitvoering nog steeds genoeg over en Amsterdam wordt er wel weer een stukje groener door en dat is, zeker in deze tijd, toch ook veel waard.
  Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren