Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Doosjes met Buurtmuziek

Door: Fedor Limperg
4 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar, maar al gerealiseerd via Buurtbudget online.

Buurtmuziek (van talentvolle artiesten uit Amsterdam West) wordt per wijk verzameld, uitgebracht en lokaal gedistribueerd in designdoosjes.

Het project “Doosjes met Buurtmuziek” maakt muziek van getalenteerde stadsdeelgenoten toegankelijk voor alle buurtbewoners in Amsterdam West. We zullen op een stijlvolle manier lokale muziek te publiceren van zowel oud als nieuw talent.

Hoe gaan we dat doen, praktisch gezien?

We zullen allereerst eerst op zoek gaan naar de beste buurtmuziek van het moment. We zoeken daarbij breed en zijn geïnteresseerd in alle muziekstijlen. Lokale maar ook verre culturen en achtergronden zijn welkom.

Onze oproepen om muziek in te sturen gaan via posters en lokale aankondigingen, maar ook via bestaande gevestigde netwerken.  Uiteindelijk maken we een selectie, waarbij elke wijk idealiter één nummer bijdraagt.

Het compilatiealbum met buurtmuziek zal worden gepubliceerd in smaakvol vormgegeven papieren design doosjes. Deze charmante kleurige doosjes (van Paperdisque) zullen daarna te vinden zijn op vele locaties in het stadsdeel. Denk aan je boekhandel, buurtcentra, tweedehands winkels en horeca/theaters/podia zoals De Nieuwe Anita, OT 301, Terrasmus, Zaal 100, Horizon, Volta, Checkpoint Charlie, Markthal, De Buurtboerderij. We werken daarnaast ook graag samen met kleine lokale ondernemers die hart hebben voor hun buurt en voor muziek.

Zo kun je straks op vele plekken terecht met buurtmuziek-honger.

Eenmaal in het bezit van een doosje kun je de muziek direct (via je telefoon) beluisteren. Het afspelen werkt via een QR-code die leidt naar de tracks welke afspelen in een online audio-player.

In het doosje zit ook een zorgvuldig vormgegeven harmonica-uitklap-boekje (leporello-boekje). Hier vind je aanvullend beeldmateriaal plus achtergrondinformatie over je muzikale stadsdeelgenoten. Zo klinken er prachtige buurtmelodiën, -klanken en -ritmes in jouw oren terwijl je leest en kijkt en je weet dat alles wat tot je komt, door jouw eigen directe leefomgeving is voortgebracht.

Dat is ons project: “Doosjes met Buurtmuziek”!

Stem op ons en we gaan het doen. :-)Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Fedor Limperg | 4 augustus 2023 15:29

Het brengt mensen uit Amsterdam West dichter bij elkaar via muziek en verbind het stadsdeel, de buurten en de wijken in de buurt. Het geeft daarnaast ook beginnende artiesten uit Amsterdam West een kans op lokale bekendheid (wat soms een opstapje kan zijn naar meer).

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren