Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Weer plasticvissen met kinderen uit AmsterdamWest!

Door: Sarah De Beurs
4 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is ingetrokken.

Zoveel mogelijk kinderen betrekken bij onze missie 'Plasticvrij land & water' door in actie te komen om plastic uit de natuur te redden

Plasticvissen met scholen uit Amsterdam West
Wij zijn de Plastic Whale Foundation. Wij inspireren en activeren zoveel mogelijk kids om zich in te zetten voor plasticvrij land & water. Dat doen we door te gekke lessen te ontwikkelen en leuke cleanups te organiseren. Na de les in de klas gaan kinderen zelf aan de slag  door te gaan plasticvissen. Door het plasticvissen, op onze boten gemaakt van plastic PET flessen uit de Amsterdamse grachten, leren kinderen direct dat plastic afval niet thuishoort in de natuur. Wij laten zien dat je prachtige producten kunt maken van het afval dat ze uit de natuur redden waardoor ze ervaren dat plastic een waardevolle grondstof is. 

Het overbrengen van kennis en de praktische inzet (tijdens de cleanup) vormen de peilers van ons educatie programma. Wij geloven erin dat deze combinatie van belang is voor het creëren van langdurige positieve impact. Hiermee bieden wij een relevante aanvulling op het bestaande lesaanbod op scholen. Met onze lesprogramma’s leren kinderen meer over de plastic soep en de waarde van plastic afval. Hiermee creëren we bewustzijn voor de plastic soep en activeren we kids om op een positieve manier bij te dragen aan een oplossing. 

Sinds 2016 ontwikkelen wij educatieprogramma’s voor kinderen.  Via onze programma’s geven we kinderen de handvatten om andere keuzes te maken en anderen te inspireren. We stimuleren hiermee gedragsverandering: kinderen gaan anders om met single-used plastics. Dit nemen ze mee in hun verdere leven, waardoor we directe, langdurige impact maken op de toekomst. Er hebben al meer dan 16.500 kinderen aan onze programma's meegedaan!

Wij zouden de scholen uit Amsterdam West het liefst elk jaar mee laten doen aan onze programma's! Daarom willen wij weer met 40 klassen en rond de 1000 leerlingen uit groep 7&8 uit Amsterdam West gaan plasticvissen.

De kosten per klas bedragen € 681,2
De kosten voor 40 klassen bedragen € 27.248


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren