Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

De Techniekbus in Amsterdam-West!

Door: bram korte
4 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

De Techniekbus laat kinderen op jonge leeftijd kennis maken met verschillende vormen van Techniek, in een park bij u in de buurt!

De Techniekbus is sinds 2020 op een missie om kinderen tussen de 6 en 12 jaar kennis te laten maken techniek. Dat doe ik door op locatie een klein werkplaatsje te creëren waar kinderen kunnen ontdekken. Door het aanbieden van verschillende workshops zoals: timmeren, zeefdrukken, digitale technieken, of werken met textiel kunnen kinderen ervaren waar zij enthousiast van worden! Dit doen wij door met verschillende ambachtslieden in mijn netwerk samen te gaan werken. Vrij werken en creatviteit zijn erg belangrijk, zo mogen zij bij de workshop timmeren zelf verzinnen wat ze maken, een huisje voor de kat? een tablet-houder? een race-auto? De bus ligt vol met materialen voornamelijk bestaande uit restmaterialen van bedrijven uit Amsterdam, zo komen zij van alles tegen om te gebruiken voor hun kunstwerk! De Techniekbus is mobiel dus kan op verschillende parken in Amsterdam-West gaan staan, elke zaterdag van 10:00 tot 13:00 te vinden in een openbaar park. Planning wordt tzt gepromoot. (ongeveer 35 zaterdagen in een jaar)

Ik hoop in 2024 mooie dingen te kunnen gaan maken met de kinderen uit de buurt. Voor een verdere indruk van de bus kunt u ook kijken op www.techniekbus.nl


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren