Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Kinderspeeltuin op de Schaepmanstraat betegelen

Door: Marianella Wout
3 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is niet haalbaar omdat het beheerkosten met zich meebrengt. Daarnaast is het in strijd met het beleid: we leggen in principe alleen een valondergrond aan als dat wettelijk is toegeschreven. Het speelbeleid in West is er op gericht zoveel mogelijk elementen van avontuurlijk en groen spelen toe te passen op de speelplekken in West.

Als bewoner/moeder storen wij ons enorm aan het feit dat de kinderspeeltuin wordt gebruikt als uitlaatplaats voor de honden in de buurt.

Graag zien wij dat tenminste het speelgedeelte wordt betegelt met special rubberen tegels zoals bijna in elke (vernieuwde) speeltuin in Amsterdam!
De gedeeltes waar de kinder speeltoestellen zijn, betegelen met speciale rubberen tegels ivm ongelukken en vallen.  Het resulteert naar een schonere buurt en een duidelijke scheiding voor waar de kinderen kunnen spelen en de honden verboden zijn en ergens anders hun behoeftes moeten doen!  Zo maakt de Gemeente het ook niet aantrekkelijke voor de hondenbezitters de honden in het gras in de kinderspeeltuin te laten poepen en plassen en scheelt het ook weer onderhoudskosten voor de afdeling Groenvoorziening, de werkmannen die netjes om de tijd het gras komen maaien, dit geld kan weer in anders gestoken worden. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren