Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Inclusieve stickers bij de knopjes bij zebrapaden

Door: Mark Veldhuijzen van Zanten
3 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Voor de uitvoer van dit plan moet de afdeling Verkeer en Openbare ruimte toestemming geven, dit is niet het geval.

We plaatsen nieuwe inclusieve en diverse stickers bij de knopjes bij de zebrapaden. Dat is veel leuker?! En diverser. Zoals Amsterdam West.

Momenteel zijn de stickers bij de knopjes om over te steken standaard vormgegeven, zonder veel aandacht voor diversiteit of inclusiviteit. Ook zijn ze vaak in slechte staat.

Voorstel:
We stellen voor om nieuwe stickers te ontwerpen en te plaatsen bij de knopjes om over te steken bij de zebra paden in Amsterdam Oud-West. (maar ook leuk om in heel Amsterdam west ze te plaatsen! of naja, in heel Amsterdam met "Amsterdam 750 jaar!" erop ; ) Deze stickers bevatten illustraties die de inclusiviteit van ons stadsdeel weergeven en een positieve boodschap uitdragen. We willen dat alle bewoners en bezoekers zich welkom en gewaardeerd voelen, ongeacht hun achtergrond.

Ontwerp:
Het ontwerp van de stickers zal inclusief en divers zijn. Het zal illustraties bevatten van mensen van verschillende etniciteiten, leeftijden, genders en met een handicap die op het knopje drukken. (en ja, daar mag ook een hond als grapje bij)

Het plaatsen van inclusieve stickers bij de knopjes om over te steken bij de zebra paden in Amsterdam Oud-West is een kleine stap met een grote betekenis. Het zal onze buurt nog gastvrijer maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of mogelijkheden. Laten we samen streven naar een inclusieve en diverse omgeving waarin iedereen zich thuis voelt.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren