Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Inclusieve buur-thuis activiteiten

Door: Jolanda Mulder
3 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Stichting De Gibraltar vult in 2024 haar maandagenda met extra activiteiten voor onze verschillende kwetsbare doelgroepen.

De warme en huiselijke sfeer die je bij De Gibraltar voelt zorgt ervoor dat je je daar thuis voelt. Of je een oudere buurtbewoner bent, een mantelzorger bent of je hebt een lichamelijke of geestelijke beperking, je voelt je thuis en je bent welkom. De inclusieve speeltuin waar echt elk kind kan spelen is een trekpleister voor de buurt, en ver daar omheen. Er is altijd iemand waarmee je samen kan spelen. Voor ouders, grootouders en begeleiders is er altijd iemand om een praatje mee te maken. 

Om de buurtbewoners meer met elkaar te verbinden, willen we een heel jaar lang activiteiten organiseren waarbij de nadruk op inclusie ligt. Alle buurtgenoten, jong, oud, beperking of niet, budget voor een uitje of niet, we brengen ze samen.

De afgelopen 5 jaar heeft Stichting De Gibraltar veel ouders en buurtgenoten weten te binden aan onze plek. Deze verbindingen zouden zonder activiteiten voor kwetsbare doelgroepen niet of in ieder geval minder makkelijk tot stand zijn gekomen. In deze verbindingen moeten we blijven investeren.. Maar ook willen we oudere buurtbewoners, mantelzorgers en kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking aantrekken die tot nu toe nog niet de weg naar onze plek hebben gevonden. 
Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren