Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Rustcafé De Amsterdamse Stadsoase

Door: Ilya Kneppelhout
3 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Een offline, schermloos café vol groen en relaxte lounge plekken waar de drukke Amsterdammer kan ontsnappen aan de waan van de dag.

Onze levens zijn druk en gehaast, en door de constante verbondenheid met onze telefoons zijn rustmomenten en tijd voor onszelf schaars. Om deze reden het plan om Rustcafé de Amsterdamse Stadsoase te beginnen: Een schermloos pop-up café zonder telefoon, wifi of andere technologie waar bewoners van Amsterdam West elke eerste zondag van de maand heen kunnen komen om even te lezen, schrijven, een spelletje spelen, rusten, en vooral een break te hebben van hun gehaaste levens. Even ontsnappen aan de waan van de dag en zich opladen voor een nieuwe week. Zo hopen we dat Amsterdammers minder stress ervaren en iedereen een plek heeft om echt even tot rust te komen. Uiteraard zijn alle drankjes en hapjes gratis. 

Waar en wanneer? Elke eerste zondag van de maand, bij (eventueel Buurtsalon Jeltje?)

Wat is het beoogde resultaat / Wat willen we ermee bereiken? Ons doel is om alle mensen uit Amsterdam West een plek te bieden om echt even tot rust te komen zodat ze minder stress ervaren en zodat we overprikkeling vóór zijn. Daarnaast hopen we dat de Amsterdamse Stadsoase de bewoners doet inzien hoe belangrijk het is om af en toe rustmomenten in te plannen en afstand te nemen van hun telefoon. Als laatste hopen we uiteraard dat we het gevoel van sociale cohesie bevorderen door buurtbewoners samen te brengen. 

Voor wie? Voor alle Amsterdammers die toe zijn aan rust, tijd voor zichzelf, of even willen ontsnappen aan hun hectische levens. Het café heeft een maximale capaciteit. Als het café vol zit, zullen mensen worden verzocht later terug te komen. 

Waarom stemmen? 
Omdat we tegenwoordig nooit meer 'uitstaan' en zelden toekomen aan de dingen de er écht toe doen. Rust vinden in onze drukke stad is moeilijk, zeker in een wereld waar we gehaast leven en constant verbonden zijn. Rustcafé de Amsterdamse Stadsoase zou de stad vernieuwend concept bieden dat het voor iedereen mogelijk maakt om uit de dagelijkse sneltrein te stappen, zich energieker te voelen, en minder stress te ervaren. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren