Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Een positieve benadering van afval.

Door: Aline van de Watering
2 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Het plan is in strijd met het beleidskader Puccinimethode. In het handboek Rood zijn standaarden opgenomen voor afvalbakken. Deze modellen zijn geselecteerd op basis van gebruiksvriendelijkheid, eenheid in uitstraling en beheer. Afwijkende modellen vragen andersoortige inzameling die niet kosteneffici�nt is.

Met leuke, creatieve en/of kunstzinnige vuilnisbakken de omgang met ons afval positief maken.

Als het maar een beetje warm genoeg is, trekken we massaal naar het Erasmuspark. We zonnen, genieten, consumeren én produceren afval. Het Erasmuspark verandert op deze dagen dan ook in één grote vuilnisbelt, tot grote ergernis van... iedereen. Maar het is ook bizar dat we er in deze tijden, waarin (zwerf)afval een gigantische bedreiging van het milieu is, zo een potje van maken. 
Daarom wil ik afval een positieve draai geven, door het weggooien van afval (of het wegbrengen van afval, als de vuilnisbak vol is) tot een positieve ervaring te maken. Door drie kunstzinnige mensen uit te nodigen een vuilnisbak te ontwerpen, voor in het Erasmuspark. Denk aan Holle Bolle Gijs, denk aan gewoon iets heel anders dan je (van de Gemeente) gewend bent. 
Ik denk dat met een positieve draai wij als mensen tot een ander bewustzijn kunnen komen hoe met (zwerf)afval om te gaan. In plaats van de dreiging van de milieuramp, het schuldgevoel, de ergernis. Tijd voor anders! 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren