Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Bos en Lommer Bruist Braderie

Door: Roos Behari
2 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Braderie in het hart van Bos en Lommer voor vrolijkheid en ontmoeting in de wijk, georganiseerd voor en door de buurt.

Een ambachtelijke braderie op een centrale plek (Het Dorpsplein) in de wijk (liefst Bos en Lommerplein en desnoods op Bos en Lommerplantsoen) waar zoveel mogelijk bewoners van de wijk elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Denk aan muziekoptredens van plaatselijke acts, suikerspinnen, tweedehandsspullen, ruilhandel, traditionele spelletjes, vergeten hapjes  en drankjes en andere 'ouderwetse' gezelligheid. Een markt ook waar buurtgenoten hun zelfgemaakte kunst en waren kunnen tonen, ruilen en zelfs verkopen. 

Het idee voor deze braderie in ontstond vanuit de bewoners van voormalig zorgcentrum De Boeg aan de Hoofdweg 495. Een locatie waar tegenwoordige vooral zelfstandig wonende senioren wonen, onderdak wordt geboden voor kleinschalig wonen, dagbesteding en andere gebruikers van het buurthuis. 

Ook onder deze groepen bestaat behoefte om zich meer te verbinden met de omringende wijken. Door het voortouw nemen bij het gezamenlijk organiseren van een 'ouderwetse' braderie ('toen was geluk nog heel gewoon...') Onder menig Bos en Lommerbewoner bestaat helaas nog het hardnekkige idee dat De Boeg een 'bejaardenhuis' is. Niets is minder waar. De Boeg is een buurthuis waar het bruist en letterlijk iedereen welkom is, een sieraad binnen onze wijk. 

Voorbeelden genoeg in De Boeg van activiteiten hoe je zowel ‘oud’ als ‘jong’ verbindt. Dat bleek wel tijdens het WK voetbal voor mannen toen De Boeg zonder gedoe zelfs onderdak bood aan grote groepen jongeren die hun oudere wijkgenoten tijdens de wedstrijden trakteerden op lekkere hapjes en drankjes. 

Wij willen tonen dat zowel de bewoners als bezoekers van De Boeg nog veel meer in hun mars hebben dan alleen elkaar te vermaken. Dat kan ook buiten, op het dorpsplein van de wijk. In de vorm van een gezellige (en liefst terugkerende) braderie. Als ode aan het het verleden toen Bos en Lommer nog een boerderij was...Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren