Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Buurtlicht Talking Trees

Door: Tanja Topalovic-Henn
2 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Bij volle maan in nov 2024 kan je met Buurtlicht langs tien ‘Talking Trees’ wandelen om de verbondenheid van mensen met bomen versterken.

Bomen en mensen delen ruimte in de buurt. Van bomen worden mensen gelukkig. ‘Groene’ buurten waar veel bomen staan worden hoger gewaardeerd dan buurten waar er nauwelijks bomen zijn.

Het doel van het project Talking Trees is om aandacht te vestigen op de waarde van bomen voor de leefomgeving en voor alles wat er in, om, onder en mee samenleeft, van vogels en insecten in de toppen, via mensen in zijn verkoelende schaduw, tot de bacteriën en schimmels in de bodem, waar ware wonderen gebeuren die zich aan ons zicht onttrekken. We hebben het over het  ‘Wood Wide Web’ de communicatie van bomen onder elkaar. 

Met een routekaart kan iedereen op stap langs tien ‘ Talking Trees’.
Ze zijn verlicht, hebben klanken en vertellen verhalen. Elke boom verteld een verhaal over zich en zijn leefomgeving. We vullen de bomenroute aan met vier workshops zoals de Keltische Bomenkalender, houten amulet maken, uilen, beestjes, en vogels tekenen en sieraden van takken maken. Een foto expositie, schaduwtheater, tree yoga en culinaire bomen maken de Talking Trees rond. Voor kinderen is er een paddenstoelenspeurtocht gepland.
De tien bijzondere buurtbomen worden in een interactieve website gezet 
Daar kun je de route terug vinden en alle teksten, gedichten en klanken van de speciale bomen als audiofile eigentijds nog eens gaan luisteren. We willen bezoekers en bomenliefhebbers stimuleren zelf teksten te schrijven zodat je in toekomst met de website jouw eigen gedicht/tekst terug kan horen gesproken door een boom!

We gaan samenwerken met een tiental aan organisaties, er zijn 30 beeldende kunstenaars, muzikanten en schrijvers bij betrokken en 30 vrijwilligers.

Talking Trees is drempelvrij, voor alle buurtbewoners. We hebben het over ideeënbomen, klimbomen, emigreerde bomen, wijze bomen, pioniersbomen, etc. Buurtbewoners kunnen bijdragen als deelnemer, vrijwilligers, teksten/gedichten sturen vanuit thuis die we gaan vertonen. Kijk ook op www.buurtlicht.nlArgumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren