Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Bankjes op straat voor bejaarden en invaliden

Door: Johan Vervoort
1 augustus 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

De Kinkerstraat is net heringericht. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het plaatsen van bankjes, daar waar het kan zijn deze al geplaatst. Meer is niet mogelijk. Ook op de Bilderdijkstraat en de Overtoom is in de huidige inrichting weinig mogelijk. Er moet voldoende voetgangersruimte overblijven en ook is de fietsparkeerproblematiek groot.

Er komen steeds meer bejaarden, ook in Oud-West. Geef ze een bankje om even uit te puffen tijdens het dagelijkse broodnodige wandelingetje.

Het aantal thuiswonende bejaarden zal in de toekomst steeds groter worden. Mijn vrouw en ik (tachtigers) behoren tot die groep. Als je bejaard bent in Oud-West wil je graag geregeld een wandelingetje maken door deze mooie buurt. Dat valt niet altijd mee, want je moet ook nog terug! Het zou fijn zijn als je dan geregeld een bankje tegenkomt waar je even uit kan puffen. Helaas zijn die bankjes er niet. Vandaar dit plan: op elke 100 à 200 meter in de winkelstraten (zoals Overtoom, Kinkerstraat, Bilderdijkstraat) een bankje met een duidelijk teken dat die vooral bedoeld is voor bejaarden en invaliden. Anderen mogen er natuurlijk ook op zitten, maar als zo'n teken erop staat durf je als bejaarde eerder te vragen of ze een stukje op willen schuiven voor je. Het zal best wat kosten, maar - buurtbewoners - denk eens aan het moment dat u zelf bejaard bent en tijdens uw wandelingetje graag even wil zitten! Stem dus op dit plan! Hartelijk dank!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren