Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

The Many Tree

Door: Edward Janssen
31 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

We willen allemaal dat Amsterdam nóg groener wordt. Voor ons, voor de stad, voor de biodiversiteit, voor meer schaduw en minder opwarming.

Travelling Tree reist naar Amsterdam. Travelling Tree is een boom, half gebouwd en half gekweekt. Deze reizende boom brengt vragen met zich mee, onder een mooi groen bladerdek. Hij is bedacht door architect Joshua Russo Batterham. 

Als de volgende lente begint, strijkt wat ons betreft Travelling Tree neer op het Bos en Lommerplein. Zodat wij van TravelingTree kunnen genieten én zodat hij het belang van bomen in de stad kan benadrukken. Travelling Tree trekt met zijn grote groene overkapping veel mensen aan. Hij brengt een plek om onder te zitten, te ontspannen, na te denken en te dromen. Midden in het jaar, als de andere planten groen zijn, vervolgt hij zijn reis. 

Travelling Tree werd voor het eerst gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven in 2023. Nu is het tijd voor Amsterdam, op een plek waar schaduw schaars is. 

En ja, Travelling Tree brengt dus naast meer biodiversiteit ook vragen met zich mee, op een informatiezuil en in dialoog met de ontwerper. Hoe zorgen we voor meer groen in onze steden? Hoe ziet die natuur eruit? Hoe plannen we stadsnatuur? Welke kwaliteiten zijn belangrijk? Hoe zorgen we ervoor dat stedelijk groen bestand is tegen extreem weer, hete zomers en klimaatverandering? 

Als laatste; deze Travelling Tree brengt ook passie. Hij is gekweekt met een bladerdek van passiebloem! 

Voor meer informatie kijk je op www.ontward.com/travelling-tree. Daar vind je ook de link naar de architect-ontwerper. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren