Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Aan de slag met jouw plastic afval

Door: Tom van Beveren
31 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Tijdens plastic recycle-workshops gaan we iets maken van jouw plastic afval! Verzamel je plastic, neem het mee en maak er iets nieuws van.

Verzamel jouw plastic afval, maak het schoon en neem het mee naar Broeii. Samen versnipperen we het tot kleine stukjes en stoppen het in de injectiemachine. Deze machine smelt het plastic, daarna draai je aan het wiel en pers je het gesmolten plastic in een mal. Even af laten koelen en je hebt iets nieuws!

Zo maak je bijvoorbeeld een plantenpot, een kam, onderzetters voor op tafel, wasknijpers, een kapstokje of oorbellen. Of misschien heb je zelf wel een idee van wat je wilt maken!

Iedere maand twee recycle-workshops
Wat je ook wilt maken, we willen in 2024 iedere maand twee keer recycle-workshop organiseren waarop iedereen uit Amsterdam West zelf plastic kan komen recyclen. Kies wat je wil maken, mix het gekleurd plastic tot een uniek design en binnen een handomdraai heb je iets wat je ook gelijk mee naar huis kunt nemen!

De workshops zijn gratis en geschikt voor iedereen.

Waarom gaan we dat doen?
Plastic afval is wereldwijd een groot probleem. Je hebt het vast zelf wel gezien; het zwerft op straat, drijft in onze rivieren en komt in de oceaan terecht. Het probleem zomaar even oplossen is moeilijk: de politiek, bedrijven en wetenschappers zijn er al lang mee bezig, maar het gaat veel te langzaam!

Daarom gaan we bij het Broeii Maak en Recycle lab in de Baarsjes gewoon zelf aan de slag met recyclen! Wij geloven dat we lokaal kunnen bijdragen aan grote vraagstukken zoals de plastic problematiek. We zijn er voor iedereen, van buurtbewoners tot ondernemers en makers. Samen experimenteren we en maken zo de wereld een stukje beter.

Doe en denk mee!
Wat zou jij willen maken met jouw plastic afval? We zijn heel erg benieuwd, laat het weten in de reacties!


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren