Workshop leren een verhaal vertellen door middel van fotografie
finale selectie
14 buurtbewoners
2 maanden
1x per week
Tentoonstelling
In de workshop leer ik de deelnemers hun verhaal te vertellen door middel van beeld.
De deelnemers zijn in het hele proces van maken tot promoten nauw betrokken en verbonden als groep en met de buurt: fotograferen, foto’s selecteren, promoten in de buurt.
Mijn atelier is gevestigd aan de Gibraltarstraat met uitzicht op de speelplaats waar ik veel zie gebeuren. De speelplaats is een ontmoeting plaats waar kennis met elkaar wordt gemaakt en rijke verhalen worden uitgewisseld, die de kleurrijke identiteit van de buurt weerspiegelt.
Onze samenleving wordt gekenmerkt door diversiteit, toch leidt samenwonen met mensen van diverse achtergronden niet vanzelfsprekend tot een begrip voor elkaar verschillen.
Dit project wil door middel van foto’s met verhalen vol diepgang en karakter een gemeenschap laten zien die openstaat voor gelijkheid tussen iedereen,
want ieder telt om een community te vormen.
De impact zal zijn om wederzijds begrip, tegenstellingen te overbruggen, uitwisseling te stimuleren en een herwaardering van ieder's bijdrage waardoor de community gevoel wordt vergroot. Dat lukt alleen als je open staat voor je sociale omgeving.
Dit plan is voor alle bewoners van West vanaf 18 jaar en er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van bijvoorbeeld geslacht, seksuele geaardheid, religie
Dit om een beeld van de diversiteit en een inclusieve buurt weer te geven.
De discussies tijdens de project worden verrijkt.
De visuele verhalen worden gepresenteerd in een tentoonstelling. Tijdens twee open dagen zullen deelnemers uitleg geven over hun werk en ervaring. Deze open gesprekken verbinden ze met een breed en divers publiek.
Dit plan is allereerst voor de bewoners van Westom meer begrip en empathie voor elkaar te vergroten.
Ze kunnen met trots aan heel Amsterdam een gemeenschap laten zien waarin ieder wordt gewaardeerd en ruimte heeft zichzelf te zijn en zich veilig voelt.