Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2024 | Plannenarchief

Groot schaaktoernooi Amsterdam-West

Door: Tom van der Velpen
29 juli 2023
Projectteam | 4 december 2023, 13:07

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase.

Schaken brengt al jaren mensen samen op het Nicolaas Beetsplantsoen. Dit willen we vieren met een groot schaaktoernooi voor jong en oud.

Het plan is om op 25 mei 2024 een groot schaaktoernooi te houden. Jong en oud kan meedingen voor de prijs 'Schaakkampioen Nicolaas Beetsplantsoen'. In 2023 was de eerste editie tijdens de buurtmarkt en nu willen we nog groter uitpakken met een uitgebreid toernooi. Om het grote bord op het Nicolaas Beetsplantsoen zullen diverse kraamstallen staan, waar mensen kunnen deelnemen aan de wedstrijd, les kunnen krijgen in schaak of gewoon een potje kunnen schaken. Door uitgebreide promotie willen we buurtbewoners, schaakliefhebbers, plaatselijke ondernemers en meer betrekken bij het toernooi. 

We merken al jarenlang op het Nicolaas Beetsplantsoen dat buurtbewoners elkaar makkelijk leren kennen onder het genot van een pot schaak. Zo is er een speciale whatsappgroep in de buurt waar mensen in deelnemen om schaaksafspraken te maken, naar aanleiding van het toernooi willen we de groep verder uitbreiden. Ons plan is voor alle buurtbewoners, die in welke mate dan ook interesse hebben in schaak. Dit kan een middel zijn tegen eenzaamheid en een vergroting van de cohesie. 

We willen de workshops schaak die we gaven in 2023 verder uitbreiden met docenten die mensen van alle niveaus kennis over het schaakspel kunnen bijbrengen. Hiermee werken we samen met de KNSB, de koninklijke Nederlandse schaakbond. 

Daarnaast willen we ook onderhoudskosten aan het grote schaakbord meenemen in dit plan zodat het bord nog jaren meekan voor alle buurtbewoners en mensen in Amsterdam-West. 

Stem om op ons plan om de cohesie en spelplezier te vergroten en de eenzaamheid tegen te gaan in Amsterdam West, allemaal door middel van de prachtige en eeuwenoude denksport schaak.  


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren